Erakutsi berriagoak

@urtzai @birasuegi Hastekoak zirela banekien, hasi zirenik ez, ze berri ona 💪

Zaraitzu aldera bazoazte, animatu eta probatu gazta hauek. Esfortzu handiz 0tik martxan jarritako proiektu bat da. Animo Koldo!!!

Egiptoko piramideen harriak zizelkatu zituzten langile horiek ikusi nahiko nituzte mediterraneoko kanpin batean oihal etxea muntatzen.
Dedio!🥵🥵🥵

⛺etako dendan, hotza saltzen den 🍺 edo ardoa, eskualdekoa izatea, oso ideia ona iruditzen zait.

"Vide grenier" 😍
hustu ganbarak edo horrelako zeozer bezala itzul daiteke, erabiltzen ez duzuna saltzeko.
Frantzian oso errotua.

zigarro kimikoa darabiltenekin bi irudi etortzen zaizki beti:
- asperen egin ondoren, lurrun makina/lokomotora
- bitartean, eskuan granda bat dutela.
🤷

Gora kanpiña topera duela esan ondoren,
ezleku bat eskaintzen dizun Arduradunak, maite zaituztet!😍⛺

@inigoortega Donibane lohitzunen esan nahi duzu?
Beraiek euskola, guk san juan de luz erabiltzen badugu, paretxu gabiltzala uste dut.

@inigoortega
Iñigo, okzitania ez da "Iparralde".
Ozitanian sartu aurretik euskaraz egin dut toki guztietan eta horrela kasu egin didate %80an.

@angabantxo Bluff bat dela esango nuke.
Nire uste apalean etorkizun gutxi du.

Etxe oihalak matxura izan du.
Ea urari eusten jarraitzeko gai den.
Partxea jarri diogu behintzat.

@garkopeke Eskerrik asko azaltzeagatik. Xehetasun guztiak argitzea estimatzen dizut. Asmatutako adibide bat dela ohartuko zinelakoan.

oporretako ikaskuntzak:
- Kanpin dendari, Oihal etxea deitzea 😍 (Heleta eta Sarako bikote batek aipatua)
- Boulangerie = Okindegia, bertan egiten dute ogia, eta adibidez baguetteak hor bakarrik sal daitezke izen horrekin.
- Depot du pan, ogia eta gauza geihago saltzen dute, baina ez dira okinak. Ohiko EAE-ko eredua.

Erakutsi zaharragoak
mastodon.jalgi.eus

Jalgi hadi Fedibertsora! E.H.ko Mastodon instantzia burujabea