Erakutsi berriagoak
Aitor :ahobizi: (r)en bultzada

Groseko parke batean:
- aitona, me empujas en el columpio? (5 edo 6 urte)
Aitona kieto, beste aldera begira.
- aitona, que me empujes!
Aitona hodeietara begira.
- aitona, egingo didazu bultza?
- noski. Benga, eseri.
Etxera joateko ordua iritsi zaie eta ondoko kolunpioan zegoen lagunari neskatoak:
- adios, nos vamos a comer.
- aio, bazkaltzera goaz.- Aitonak.
- aitona! Que no sabe euskera!
- nola jakingo du ba ez badiogu euskaraz hitz egiten!
Putoamoa izatea zer den.

Handitu ezkero gure ibilbidea ikusten da, (urdinez, bidaian eskura genuena😅) Lezo-Perpinya 🚲

Lezotik Mediterraneora Pirineoan barna bizikletaz 20 egunez. Hauxe ikasi dut:
- Itzal naturalak behar ditugula, 🌳🪑, tenperatura altuekin egote hutsa plazerra izan dadin.
Zorionez gure gizarteko aurrekontuetarako, OSO OSO OSO MERKEA eta egiteko erraza da.
Eragin beharko dut/dugu dagokion tokietan horrela izan dadin.
Ez dut aire girotuaren menpeko bizidun bat izan nahi.

Lehen aldiz erabili dut UberEats, atzerrian, web orritik.
Erabiltzaile esperientzia 🤮,
ez dakit afalduko dudan, ordaindu dudan, ordaindu badut behin bakarrik izan den...🙈🤯

Labe ederra da gaurkoan Perpinya!
redio hau berua!!!!!

Zaraitzu aldera bazoazte, animatu eta probatu gazta hauek. Esfortzu handiz 0tik martxan jarritako proiektu bat da. Animo Koldo!!!

Egiptoko piramideen harriak zizelkatu zituzten langile horiek ikusi nahiko nituzte mediterraneoko kanpin batean oihal etxea muntatzen.
Dedio!🥵🥵🥵

⛺etako dendan, hotza saltzen den 🍺 edo ardoa, eskualdekoa izatea, oso ideia ona iruditzen zait.

"Vide grenier" 😍
hustu ganbarak edo horrelako zeozer bezala itzul daiteke, erabiltzen ez duzuna saltzeko.
Frantzian oso errotua.

zigarro kimikoa darabiltenekin bi irudi etortzen zaizki beti:
- asperen egin ondoren, lurrun makina/lokomotora
- bitartean, eskuan granda bat dutela.
🤷

Gora kanpiña topera duela esan ondoren,
ezleku bat eskaintzen dizun Arduradunak, maite zaituztet!😍⛺

Etxe oihalak matxura izan du.
Ea urari eusten jarraitzeko gai den.
Partxea jarri diogu behintzat.

oporretako ikaskuntzak:
- Kanpin dendari, Oihal etxea deitzea 😍 (Heleta eta Sarako bikote batek aipatua)
- Boulangerie = Okindegia, bertan egiten dute ogia, eta adibidez baguetteak hor bakarrik sal daitezke izen horrekin.
- Depot du pan, ogia eta gauza geihago saltzen dute, baina ez dira okinak. Ohiko EAE-ko eredua.

Gaurkoa bitxia, ehiztari txabolak dirudute. Dutxa presioarekin, eta herri polita.
Saint pe d'Ardet

Erakutsi haria
Erakutsi zaharragoak
mastodon.jalgi.eus

Jalgi hadi Fedibertsora! E.H.ko Mastodon instantzia burujabea