[INKESTA] Txotx garaia aurkeztu zuten atzo, eta jakin-mina eragin dio horrek BERRIAri: zer nahiago dute haren irakurleek, sagardoa kopatik edatea ala basotik edatea?
Bozkatu albiste barruan eta utzi zure iruzkina.
https://www.berria.eus/bizigiro/inkesta-sagardoa-basotik-edo-kopatik-nahiago-duzu-edan_2135890_102.html?utm_source=Mastodon&utm_medium=Sare_sozialak_CM&id=--1MNWPbpG
@txikillana @bertol @berria gaseosa... 😋
@desertorea @txikillana @bertol @berria emaitza pixka bat Sidra el Gaitero da, ezta?
@theklan @txikillana @bertol @berria edo FisioEnema. Bale, banoa. 😶🌫️
@desertorea @theklan @bertol @berria Noski sidra el gaitero bezalakoa dela. Izan ere, modako "euskal" binagr... sagardo hori baino askoz ere gehiago gustatzen zait! 🤣 ("euskal" kakotxetan doa, euskal gazta guztia Idiazabal ez den bezala, badirelako EHan gasdunak eta gozoak diren sagardoak ere)
@txikillana @desertorea @theklan @bertol @berria Gaur egun ez, Gipuzkoan sagardo atxanpanatuak badu tradizioa. Artikulu honetan aipatzen diren bi fabriketan lana egindakoa da aita: Illarramendi eta Mai-ona. Lehena nire auzoan zegoen. Orain leku berean motor elektrikoak egiten dituen kooperatiba dago.
https://www.naiz.eus/eu/gaiak/noticia/20230505/la-sidra-espumosa-una-bebida-con-mas-de-un-siglo-de-historia
#Usurbil #Txokoalde #Urdaiaga
@aldatsa @desertorea @theklan @bertol @berria Umetan, etxean Jai Alai markakoa ekartzen zuten, ez dakit non egina. Niretako sagardoa HURA zen. 😁Gero ezagutu nuen "binagrea", eta zer eta... hura modan jarri!🤌
@txikillana @aldatsa @desertorea @theklan @bertol @berria Mendexan Agarre baserrijan bijen bittarteko bat egitten juen han nebilanin. Saldu ez bña. Igul ondio eingo juek.
Sagarda gorrixkia, bits handiku (eta indar handiku zabaltzeko momentun)
--🤌
Eta deskubrimentu handija "ma' cosa dici" ikono hori. Palta nejuan nik.
@txikillana @juan @aldatsa @desertorea @theklan @bertol @berria Dealer-en izenak ez esan, kaleko legea, jejeje