Nire iritziz
#patatatortila|ren gakoa, osagaien kalitateaz gain, patatak zatitzeko metodoan datza. Garai batean kubo itxurako zati txikietan mozten nituen. Mandolina erabiliz, fin-fin xerratu ditut ere eta jarraian eskuz puska txikietan zatitu ditut. Kalitatezko patata frijituak (poltsakoak) ere erabili izan ditut. Azkenaldian amaren metodoa erabiltzen hasi naiz: patatak zati txikietan kraskatzen ditut.
Zein da, zuen iritziz, emaitza hoberena ematen duen metodoak?
@atxamart @jolaus Nik lehen Jokinek bezala egiten nuen (amaren sistema). Duela pare bat urte Ondarruko Txanpa tabernakoa ikusi eta adoptatu nuen, gehiago gustatzen zait. Labur esanda: patata 3D egitura bat bezala ikusita, X eta Y ardatzetan intzisioak egin, bere luzeraren 9/10etan (azken 1/10a osorik lagata, zatiak eutsi ditzan). Intzisioen ondorioz, makilatxo luze eta meheak geratu daitezela. Azkenik, Z ardatzean zeharka ebaki, zatiak txiki-txiki eginda. Oso bizkorra eta goxoa.