Gaztelerazko "pescado" "pez" esatean burura etortze zaigun animalia pentsamendutik aldentzeko erabiltze da, eufemismo bat.

Jendiai txokantea ite zaio animaliak jaten ditula onartzea, eta ez haragia.

@PorrurenGrabatokia Noski, distantzia hori hartuta askoz be errezagua da animali bat hiltzia. Ni haragijalia naiz; beti oso konsziente naiz zer jaten dihardutenaz; eta uste dot haragixa jaten daben jente guztia animali hori berorren eskuz hiltzeko gai izan beharko litzakela. Ez bada, edo pentsatze hutsakin txarto sentitzen bada, zeozek fallo egitten dau hor. ;-)

@txikillana erabat ados, guztiz. Animalien sentimenduak ezkutatu ite dia, animaliak diala ere (saltxitxa forman jarrita, "La vaca que rie" etab.) ta beaien bizi nahi hutsa, baitare.

Azken hau kultura judeokristauak ta kreazionismoak bultzatu izan dun hariai jarraika: animaliak guk jateko sortuak dia.
Ta jende gehienan pentsamendua hontan oinarritzea.

@PorrurenGrabatokia Igual txorrada bat irudittuko jatsu, baiña beste gauza bat be egitten dot nik: 😜 animali dan-dana jaten saiatzen naiz. Ez bakarrik filete ederrenak kendu, eta bestia bota. Ez, ez: burua, hankak, hestiak, koipia, hazurrak (saldatarako...). Behin animali hori hil dozun ezkeriok, errespetu bat zor jako: ahal danik eta gehixena aprobetxau behintzat.

@txikillana Ulertzet praktika ta sinbolismoaz aparte ez du praktikoki ezer aldatzen (animalia jan o zaborreta bota bezela)
Baño keinu arduratsua da behintzat

@PorrurenGrabatokia Badaka bere alde praktikua be, e? Animalixa oso-osorik jan ezkeriok, urtian zihar hiltzen dozun animali kopurua jaisten da.

Jarraitu

@PorrurenGrabatokia Interesatzen bajatsu, "Alasbarricadas" foru espainiarrean sukaldaritza pobreari buruzko hari interesgarri bat dakagu. Gai hau askotan etara dot han. alasbarricadas.org/forums/view

@txikillana Ona! Dena berdiñean egostea, trapuzaharren antzeko. Ni holako kontuen oso aldekoa naiz, kriston zaporia emateio gañea

@txikillana @PorrurenGrabatokia Oso ona oilaskoaren koipearena eta gauzak egosteko ura berrerabiltzearena!

@bixardune @PorrurenGrabatokia Aste honetan bertan egin dut: oilaskoa presio-lapikoan erre, azpian patata-porruak dituela. Eta salda/koipe guzti horrekin, pure bikaina!

Eman izena elkarrizketan parte hartzeko
mastodon.jalgi.eus

Jalgi hadi Fedibertsora! E.H.ko Mastodon instantzia burujabea