@Loko_Bortx Gauza pare bat kuriosoa egin zaizkit: piperra hainbeste denboratan egosten duzula (nik gutxiago egiten dut, zapore mikatza har ez dezan) eta patata botatzen diozula. Azken hau nire amak ere egiten zuen; lehen "betegarri" moduan egiten zuela uste nuen (patata, dilista baino merkeagoa da); baina egia da, agian, patatak salda loditzen ere laguntzen duela. Hausnartzen (eta gosez) utzi nauzu, eskerrikasko!
@Loko_Bortx Bada, piperrarena horrela da: asko egosi = mingostu. Marmitakoan, esate baterako, dena egosita dagoenean botatzen dut, bost minutu irakitearekin nahikoa. Gero sua itzali, eta atun zatiak bota.
@txikillana
Horrela aurkitu nuen orain dela asko errezeta interneten eta, beharrak sortutako aldaketa batzuen ondoren, jarri dudan moduan gorde nuen lainoan (horrela esaten da euskaraz? 🤔).
Gaur egun, ia beti ahazten zait piperra. Eta patata, nire amak ez zuen patatarekin egiten baina horrela probati eta gustatu zidan...
Nire alalabari, emazteak eskatuta, quinoarekin egiten dizkiot eta salda nahiko lodi gelditzen da ere bai.